Welkom bij pétanque vereniging "Jeu de Bommel"

 

Speeldagen en avonden

Bij onze vereniging hanteren wij vaste speeldagen en avonden om te oefenen en gezellig met elkaar een spelletje te spelen. De maandag-, woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag zijn de vaste tijden overdag. Dinsdag- en donderdagavond hebben wij speelavonden.

Overdag zijn wij vaak aanwezig vanaf 14:00 uur t/m 17:00 uur en in de avond kunt u ons bezoeken van 19:30 uur t/m 23:00 uur. Natuurlijk bent u altijd welkom om een keer een spelletje te leren en mee te spelen.

Wilt u pétanque (Jeu de Boules) eens proberen met een groep?
Ook hier kunt u bij onze vereniging een afspraak voor maken.

Bezoek onze club


Sponsoren

 


Toernooien en wedstrijden

In de pétanque-wereld worden veel toernooien georganiseerd. Dit zijn vaak hele dagen waarbij je meerdere partijen op een dag gooit. Ook bij onze vereniging hebben wij altijd een aantal toernooien zoals het Euro toernooi en het Bommel toernooi. 

In de winterperiode spelen er diverse teams van onze vereniging wedstrijden in de vorm van een landelijke competitie. Hierbij speel je elke twee weken tegen een andere club en komt er aan het einde van het seizoen een winnaar uit.
 
Lijkt het je ook leuk om eens mee te spelen op een wedstrijd en zoek je nog een  club of maatje dan ben je altijd welkom om eens te kijken
Agenda

 

 
Pétanque of Jeu de Boules?

 Eigenlijk zeggen veel mensen in Nederland al snel Jeu de Boules en de Franse mensen zeggen pétanque. Wat is het verschil eigenlijk?

Jeu de Boules is eigenlijk de term voor alle "spellen" met metalen ballen waarvan pétanque er eentje is. In Nederland spelen wij eigenlijk bijna altijd pétanque en daarom gebruiken wij vaak beide termen door elkaar. Veel mensen kennen het spelletje van de camping of als kind met de plastic gekleurde ballen welke zij dan Jeu de Boules noemen. Het imago van spelletje voor oude mensen begint gelukkig steeds minder te worden door o.a. het concept van Jeu de Boules barren welke je in vele grote steden terug kunt vinden.

 

 

 
Map
Info